Docenten

AkkelienAkkelien Medina Ekkers (1973) geeft sinds januari 2010 les in Noorderlucht. Het bewustwordingsproces staat centraal in haar lessen doordat de lessen worden verdiept door het verkennen, activeren en in balans brengen van de chakra’s. Ze is gewend om te werken met energie en geeft Aura/Chakra healing. Dit aspect is voelbaar in haar lessen.
www.akkelienmedina.nl

CarlaCarla Ligthart (1971) vindt het belangrijk mensen te inspireren bewust aandacht voor zichzelf te hebben. Zij ontdekte Chi Neng Qigong in 2010. Deze Chinese bewegingsleer bracht haar in contact met zichzelf. Het vertrouwen en de overtuiging in deze vorm van meditatie in beweging was zo groot dat zij besloot dit te leren en door te geven aan anderen. Regelmatig volgt zij workshops om zich te blijven verdiepen. In de les wordt de aandacht op het innerlijk en het uitvoeren van de beweging gericht. Hierdoor leer je om lichaam en geest samen te laten zijn en echt te zijn waar je bent.
www.chinengacademy.nl

FokkeFokke Jansen (1967) ‘Vrijheid en creativiteit’ zijn de sleutelwoorden in zijn les. Hij legt de verbinding tussen adem, aandacht en aarde. Het bewustzijn, dat hiermee gepaard gaat, leidt tot een diepere verbinding met het natuurlijke verloop van het leven. Dit is het waarnemen van een intuïtief gevoel dat dit de plek en het moment is zoals het hoort te zijn. Een waarneming die gevuld is met vrede, vertrouwen en kracht.
www.ajani-yoga.nl

JolandJolandaa Bruining (1988) volgt vanaf haar achttiende poweryoga lessen. Sinds 2015 geeft ze poweryoga les aan Noorderlucht. Poweryoga is een actieve vorm van yoga waarin kracht en souplesse een evenwicht vinden. Maar poweryoga is meer dan alleen dat, het is ook een ‘meditatie door beweging’. Kenmerkend voor haar lessen is de doorgaande flow die de houdingen aan elkaar verbindt.
Jolanda is naast yogadocent ook windsurfinstructeur.
www.yogaflowfriesland.nl

MarleenMarleen de Jong (1982) kwam een aantal jaren geleden kwam voor het eerst in contact met yoga. Door een hectische baan als directiesecretaresse ontstond bij haar de behoefte aan meer rust en balans. Door de fysieke inspanning van yoga en het verstillen van het denken kwam ze tot geestelijke ontspanning. Dat voelde toen fantastisch, daar was zij dus al die tijd naar op zoek.
In 2016 heeft Marleen de stap genomen om op de mat te staan als yoga teacher. Zij heeft de opleiding 200-uur Vinyasa yoga teacher training bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos  (Yoga Alliance gecertificeerd) afgerond en een verdiepingscursus, ‘Building on the asanas’, gevolgd bij Rob Hess.
“Yoga betekent voor mij de mooiste ontdekkingsreis die je jezelf kunt geven; een reis naar de kern van je innerlijke kracht. De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan (en nog steeds op doe want we raken nooit uitgeleerd!), wil ik graag delen met anderen. Tijdens de les nodig ik je uit jouw mogelijkheden te ontdekken, te (h)erkennen waar je grenzen liggen en bewustwording te creëren. Bij het oefenen keert de aandacht naar binnen en word je je bewust van je lichaam, adem en geest op dat moment.”
www.yinyangflow.nl