Actueel

Zomercursus in Noorderlucht
Na de meivakantie starten we met de zomercursus volgens onderstaand programma (eea afhankelijk van de belangstelling). Deze cyclus loopt dan van 9 mei tot 18 juli, omvat 10 weken en kost €100.
Programma:
maandag:
19.00 – 20.00 Herstel Yoga / Fokke Jansen (nieuw; informatie volgt zsm)
20.15 – 21.15  Yoga-meditatie / Fokke Jansen
dinsdag:
09.30 – 10.30  Mindful Hathayoga speciaal voor senioren/ Elbrecht Claus
10.45 – 11.45  Yin Yoga / Elbrecht Claus
20.15 – 21.15  Poweryoga / Jolanda Bruining
woensdag:
19.00 – 20.00 Yang Yin Yoga / Elbrecht Claus
20.15 – 21.15  Yin Yoga/ Elbrecht Claus
Wie belangstelling heeft voor één van deze lessen kan zich aanmelden via het inschrijfformulier. Dan ontvang je een bericht met verdere instructies.

 

Hartchakra-meditatie van Karunesh in Noorderlucht tijdens de eerste week van de meivakantie (26 en 27 april)
In de meivakantie organiseert Elbrecht Claus de Hartchakra-meditatie van Karunesh. Hieronder haar uitnodiging om hieraan deel te nemen. Aanmelding en betaling loopt via Elbrecht.

Omdat we zoveel lessen hebben moeten missen de afgelopen 2 jaar leek het mij fijn om tijdens de eerste week van de meivakantie een extra activiteit te organiseren. Graag wil ik je uitnodigen voor de Dynamische Hartchakra-meditatie van Karunesh.
Het hartchakra is het centrum van de liefde, de geborgenheid en het medeleven. Dit chakra maakt het mogelijk een liefdevol contact te hebben met een ander zonder gedreven te worden door egoïstische motieven en maakt het mogelijk de eigen grenzen te verleggen.
De Hartchakra-meditatie is bijzonder geschikt om het hartchakra te reinigen en te openen. Het is een dynamische, zachte meditatie, bestaand uit een bewegend gedeelte met vaste patronen op muziek en een meditatief gedeelte. De Hartchakra-meditatie stelt je in staat om je leven meer vanuit het hart te beleven.

De eigen bijdrage is op basis van DANA.
Werken vanuit DANA betekent dat je het vaste systeem van geven en ontvangen loslaat (het ‘ik bied iets aan voor deze prijs’). In plaats daarvan vraagt degene die een activiteit aanbiedt om een gift vanuit ruimhartigheid en vrijgevigheid en afgestemd op degene die de gift mag ontvangen. Binnen het DANAprincipe laat je dus de vaste kaders los en geef je vanuit je hart.
Wat ik zo bijzonder en mooi aan dit principe vind is dat ik als organisator in het vertrouwen mag gaan staan dat ik precies krijg wat ik nodig heb en dat het universum daarin voor mij zorgt. Daarnaast geeft het de gever de ruimte om echt naar binnen te keren en te voelen wat je de ander toewenst en wat je te geven hebt.
Voor beide partijen gaat het over volledig verantwoordelijkheid nemen in het proces van geven en ontvangen. Dit kan best spannend en uitdagend zijn. Want we zijn het niet gewend. En juist dat creëert weer een mooie ontdekkingsreis: wat wordt er in mij getriggert? Denk ik vanuit tekorten of vanuit overvloed? Ben ik bereid om op onderzoek uit te gaan wat een ruimhartige gift is bij een bepaalde activiteit? Durf ik in gesprek te gaan met de ontvanger als ik ergens in vastloop in dit proces?
Ik zie het DANA-principe als een bijzonder oefening om meer vanuit de energie van het Hart te leven en neem jullie daar graag in mee:) 

Je kunt op 2 momenten aanhaken: op dinsdagochtend 26 april van 10.45 – 11.45 en op woensdagavond 27 april van 19.30 – 20.30.  Opgave kan via info@balawergea.nl.

 

Graag tot ziens in Noorderlucht.

Hartelijke groet,

Woud van Woudenberg

Like ons op Facebook