Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een helende bewegingsleer die over de hele wereld wordt beoefend. Deze Chinese bewegingsleer is bekend en geliefd vanwege zijn schoonheid en effectiviteit. De een-voudige oefeningen stimuleren je levensenergie en maken dat je ontspannen en krachtig in het middelpunt van je eigen leven staat.
Deze cursus geeft je inzicht in de kracht van Chi Neng Qigong.
Je leert via deze bewegingsleer hoe lichaam en geest op een natuurlijke manier kunnen samenwerken en hoe je werkelijk vanuit je hart kan leven. Chi Neng Qigong betekent letterlijk: een oefenmethode om je wijsheid en vermogens te ontwikkelen. Het is een bewegende vorm. In tegenstelling tot sommige andere methoden houdt Chi Neng Qigong zich niet speciaal bezig met het ‘leegmaken van de geest’. Het concentreert zich op de mogelijkheid die de mens heeft om de eigen qi (levensenergie) te beheersen.
Gelukkig zie je dat er tegenwoordig meer aandacht is voor de kwaliteit van leven. Meer rust, betere voeding, meer bewegen zijn geen trends meer, maar zien we tegenwoordig als ‘normaal’. Je zou kunnen zeggen dat we meer aandacht voor onszelf en voor ons welzijn hebben gekregen. Hierbinnen past Chi Neng Qigong heel goed. Het stimuleert op een simpele manier het zelfgenezend vermogen van het lichaam doordat er een betere doorstroming van energie plaatsvindt. Door 20 minuten per dag bewust aandacht te hebben voor jezelf, reinig je je lichaam van negatieve energie, stress en emoties. Je leert opnieuw te leven met de wetten van de natuur. Chi Neng Qigong is geen nieuw wondermiddel (alhoewel sommige mensen het wel zo ervaren), maar is eenvoudigweg eeuwenoude kennis die enorm goed past in onze westerse maatschappij. Het is geschikt voor jong en oud en is fysiek niet zwaar belastend.