Yoga-meditatie

Tijdens de combinatielessen yoga-meditatie maken we gebruik van diverse technieken. Mindfullness-, awareness-, en traditionele meditatietechnieken, mediteren met mantra’s geven in combinatie met hatha-yogahoudingen de lessen een dynamisch en afwisselend karakter.
Verschillende soorten energie├źn kunnen verkend worden en altijd is er veel ruimte om te ervaren “wat is”. Het moment van het hier en nu voelen, hoe ervaar je jezelf in je lichaam en geest en hoe werken deze twee dimensies samen? Het middengedeelte van de les kan zelfs behoorlijk inspannend voor de spieren zijn. Losmaken, laten stromen van energie, om daarna het herstel te kunnen waarnemen en je over te kunnen geven aan rust en stilte. Of dat wat is, het kan ook onrust zijn. De observator worden van jezelf, zonder oordeel. Open naar dat wat zich voordoet.
Er wordt geeindigd met een meditatie of ontspanningsoefening.

Soms vallen mensen in slaap tijdens dit deel van de les. Het kan zijn dat je niet eens wist hoe moe je was. De hersenfrequentie (alles heeft een eigen golflengte) tijdens slaap is een andere dan de alphafrequentie tijdens meditatie. Beiden kunnen verkend worden en leveren iets op in het zenuwgestel. Wat precies kun je ontdekken wanneer je dit bewust gaat ervaren. In de meeste gevallen inspireert zo’n uurtje yoga -meditatie tot het integreren van deze ontspanningsmomenten in het dagelijks leven.